21 de febrer 2011

Enemigos Públicos (Michael Mann)




Aquest film, Enemigos Públicos, del director Michael Mann narra la història de Melvin Purvis (Christian Bale), l'agent de l’FBI que en l'Amèrica dels anys trenta va dirigir la recerca del llegendari atracador de bancs John Dillinger (Johnny Depp) i la seva banda.


Ningú era capaç de detenir a Dillinger i la seva banda. No hi havia presó que se li resistís. Gràcies al seu encant personal i a les seves fugues era aplaudit per gairebé tothom, des de la seva nòvia Billie fins a l'home del carrer que no sentia simpatia pels bancs que havien enfonsat el país en la gran depressió.


Les aventures de la banda de Dillinger, que posteriorment inclouria al psicòpata Baby Face Nelson i a Alvin Karpis, entretenien a la majoria, però J. Edgar Hoover va tenir la idea de servir-se de la captura del bandit per començar a transformar el seu "Bureau of Investigation" (Oficina de recerca) en el que seria l'FBI. Va convertir a Dillinger en l’enemic públic número 1 d'Amèrica. Però Dillinger i la seva banda sempre van poder amb els homes de Purvis en esbojarrades persecucions i tirotejos. Per capturar a Dillinger i als seus homes, Purvis va acabar contractant a un equip d'ex policies de la costa oest (als quals van cridar agents) i recorrent a traïcions èpiques, una d'elles protagonitzada per la notòria "Dama de vermell" i una altra per Frank Nitti, el cap mafiós de Chicago.



Un film amb tocs de novel·la negre que no us podeu perdre.
usuari/s connectats