13 d’octubre 2021

Felícia Fuster i la poesia internacional del segle XX

 

Felícia Fuster (Barcelona, 1921- París, 2012) va escriure poesia i va dedicar gran part de la seva vida a l'art. Als anys 50 va instal·lar-se a París i a partir del 1981 es dedicà exclusivament a la creació artística i literària.

Com a poeta va ser premiada am el Vicent Andrés Estellés amb l'obra "I encara", quatre anys abans havia estat finalista al premi Carles Riba amb l'obra "Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils". Va publicar fins a sis poemaris més i el 2010 va publicar-se la seva "Obra poètica 1984-2001". Cal destacar el seu interès per la poesia japonesa, que va estudiar i traduïr. També la va dur a escriure tankas i haikus.

El proper divendres 22 d'octubre a les 18.30 h la Biblioteca Les Voltes commemora l'Any Felícia Fuster, que organitza @cultura_cat. Aquest 2021 fa cent anys que va néixer un autora catalana que està a l'alçada de Sylvia Plath, Alejandra Pizarnik, Anne Sexton o Blanca Varela. Per aquest motiu la @mireiavidalconte llegirà poesia de Fuster i també de moltes altres escriptores del segle XX acostant-nos a les seves similituds, contrastos i qualitat artística.

usuari/s connectats