29 de gener 2020

Núria Pradas guanya el Premi Ramon Llull 2020


Núria Pradas és la guanyadora del Premi Ramon Llull 2020. El jurat del guardó ha reconegut la novel·la Tota una vida per recordar, una obra on l’autora narra la lluita de la Sophie Simmons, una jove novaiorquesa que somnia a treballar d’animadora de dibuixos animats. La història està ambientada als Estats Units dels anys trenta i quaranta. Los Angeles és l’escenari principal. Pradas parla d’un “personatge femení” que lluita per introduir-se en “un món restringit als homes”. “En la indústria de l’animació d’aleshores, les dones només es dedicaven a les feines mecàniques: resseguir els dibuixos amb tinta o pintar-los amb els colors que els animadors indicaven”, diu la guanyadora.
’escriptora Núria Pradas ha guanyat el 40è Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Tota una vida per recordar’. Una història sobre una jove de 16 anys, Sophie Simmons, que a l’any 1932 se’n va de Nova York a Los Angeles per a treballar com a animadora de dibuixos als estudis cinematogràfics de Disney Studios. Simmons buscarà complir el seu somni i obrir-se camí en un món d’homes. Pradas ha explicat que ‘Tota una vida per recordar’ és “un homenatge a les dones que han lluitat per un somni encara que estigués en mans d’homes”. La novel·la es publicarà el 4 de març i s’editarà en català, en castellà, en italià i en portuguès. El Premi Ramon Llull té una dotació econòmica de 60.000 euros.L’escriptora Núria Pradas ha guanyat el 40è Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Tota una vida per recordar’. Una història sobre una jove de 16 anys, Sophie Simmons, que a l’any 1932 se’n va de Nova York a Los Angeles per a treballar com a animadora de dibuixos als estudis cinematogràfics de Disney Studios. Simmons buscarà complir el seu somni i obrir-se camí en un món d’homes. Pradas ha explicat que ‘Tota una vida per recordar’ és “un homenatge a les dones que han lluitat per un somni encara que estigués en mans d’homes”. La novel·la es publicarà el 4 de març i s’editarà en català, en castellà, en italià i en portuguès. El Premi Ramon Llull té una dotació econòmica de 60.000 euros. Núria Pradas ha guanyat el 40è Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Tota una vida per recordar’. Una història sobre una jove de 16 anys, Sophie Simmons, que a l’any 1932 se’n va de Nova York a Los Angeles per a treballar com a animadora de dibuixos als estudis cinematogràfics de Disney Studios. Simmons buscarà complir el seu somni i obrir-se camí en un món d’homes. Pradas ha explicat que ‘Tota una vida per recordar’ és “un homenatge a les dones que han lluitat per un somni encara que estigués en mans d’homes”. La novel·la es publicarà el 4 de març i s’editarà en català, en castellà, en italià i en portuguès. El Premi Ramon Llull té una dotació econòmica de 60.000 euros.


L’escriptora Núria Pradas ha guanyat el 40è Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Tota una vida per recordar’. Una història sobre una jove de 16 anys, Sophie Simmons, que a l’any 1932 se’n va de Nova York a Los Angeles per a treballar com a animadora de dibuixos als estudis cinematogràfics de Disney Studios. Simmons buscarà complir el seu somni i obrir-se camí en un món d’homes. Pradas ha explicat que ‘Tota una vida per recordar’ és “un homenatge a les dones que han lluitat per un somni encara que estigués en mans d’homes”. La novel·la es publicarà el 4 de març i s’editarà en català, en castellà, en italià i en portuguès. El Premi Ramon Llull té una dotació econòmica de 60.000 euros.


usuari/s connectats