08 de febrer 2012

"El catalanisme evolutiu" d'Eudald Carbonell i Cinta S. Bellmunt




El llibre més radical i compromès d'Eudald Carbonell: en un moment de màxima intensitat del debat sobre el futur de Catalunya, un dels científics més rellevants del nostre país reflexiona sobre els condicionants sociològics, culturals i polítics que històricament han conformat el poble català, i aporta una mirada agosarada i apassionant sobre l'espècie catalana.

Eudald Carbonell i Roura (Ribes de Freser, 1953) és doctor en Geologia del Quaternari per la Universitat Pierre i Marie Curie de París i doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Actualment és l'investigador principal del Grup d'Autoecologia Humana del Quaternari de la Universitat Rovira i Virgili i el director de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Ha publicat, entre d'altres títols, Planeta humà, Encara no som humans, El naixement d'una nova consciència, La consciència que crema i El sexe social. El 2009 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica.

Cinta S. Bellmunt (Barcelona, 1963) és periodista, "community manager", escriptora i arqueòloga. És responsable de comunicació de l'IPHES. Entre d'altres llibres, ha escrit Els somnis de l'evolució, juntament amb Eudald Carbonell, i Lluís Llach, el noi de cal Vall.

Teniu aquest llibre disponible en la secció de novetats de la Segona Planta.
usuari/s connectats