24 de novembre 2010

"Quatre carpetes marrons"

Jordi Martínez té trenta anys i és periodista, el seu lloc de treball és molt precari i el seu caràcter té una inevitable tendència a la indisciplina. La combinació d'ambdues circumstàncies fa que hagi estat acomiadat del diari on treballava com a redactor. La seva vida sentimental tampoc és gaire lluïda. Està enamorat d'una noia de casa bona, que vol casar-se amb ell i tenir fills, però ell no en té gens de ganes... D'altra banda hi ha una noia francesa que n'està enamorada sense demanar-li res a canvi, cosa que li fa tenir mala consciència. Sortosament, en Jordi rep la comanda de fer de negre d'un escriptor oficial, mandrós i consagrat, en Donzell, que ha d'escriure una biografia hagiogràfica d'un poeta català, en Pujol i Alemany, a qui determinades forces polítiques del país volen promoure a la candidatura del Premi Nobel de Literatura.

Ambientada en una Barcelona reconeixible i a vegades una mica inquietant, les peripècies del protagonista ens condueixen per una inexpugnable xarxa de velles amistats i veritats mig ocultes que a molts lectors els resultarà inevitablement propera.

Toni Rodríguez Pujol va néixer a Barcelona el 1946, és llicenciat en Dret i en Periodisme, i actualment és soci director d'una agència de comunicació que va fundar l'any 1990. Obtingué l'any 1986 el Premi de Periodisme Ciutat de Barcelona. Actualment impulsa un ambiciós programa de gestió de la memòria.
usuari/s connectats