26 de juliol 2019

Machu Picchu: història de la gran fortalesa Inca

Els arqueòlegs estimen que va ser construït durant el segle XV de la nostra era pels Inques, però la seva funció segueix sent un misteri. Se sap també que va ser poblat per un gran nombre d'habitants, però només per nobles, sacerdots i les "aqllas" (verges del sol). Hi havia també una població de pagesos que treballava els camps però no vivien dins de la ciutadella.
La ciutat està dividida en 3 àrees: 2 zones poblades i el sector agrícola, el qual és un vast sistema de terrasses i canals d'irrigació. El sector urbà estava dividit en dos barris, en un d'ells es troben els temples més importants com el del Sol, així com la recambra real.
A l'altre barri es situen les cases dels nobles i el convent de les "verges del sol". Entre tots dos barris hi ha una enorme esplanada a manera de plaça. Els voltants són impressionants, la ciutadella està construïda al cim d'un turó envoltat pel riu Urubamba i una cadena muntanyosa, sembla el centre d'un anell de muntanyes. Molts troben a Machu Picchu més que història i antigues tecnologies, sinó també una energia i pau que envolta tot el que arriba i visita tan misteriós lloc.
usuari/s connectats