25 d’agost 2017

Josep Lladonosa i Giró, Cuiner de Cuiners

Josep Lladonosa i Giró va néixer el 1938 a Alguaire (el Segrià), en el si d'una familia pagesa. Tot i que no tenia antecedents familiars en el món dels fogons, des de ben jove la cuina i la gastronomia el van captivar i apassionar tant que s'hi va comprometre per sempre més.
Cap de cuina, docent, escriptor, promotor i organitzador de certàmens culinaris, comunicador a ràdio i televisió, conferenciant... La seva dedicació constant a la cultura gastronòmica ha merescut moltíssims reconeixements, guardons i distincions, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Gastronomia, concedit el 1980 pel ministeri de Cultura del Govern d'Espanya, i la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat de Catalunya el 2003.
Si tres qualitats personals marquen la trajectòria vital de Josep Lladonosa i Giró, aquestes són l'honestedat personal, la passió gastronòmica i una capacitat de treball infatigable. 

Del 15 de setembre al 16 d'octubre la Biblioteca Municipal Les Voltes ofereix una exposició del vinculada al fons especial de Cuina Tradicional Catalana, a partir del donatiu documental d'en Josep Lladonosa i del compromís de la biblioteca d'augmentar el seu fons, promoure i difondre la cuina catalana. 

usuari/s connectats