31 de març 2017

Les millors frases de Groucho Marx


"Detrás de cada gran hombre hay una gran mujer. Detrás de ella, está su esposa."

            Groucho Marx

Si voleu conèixer més a fons a Groucho Marx, consulteu aquí què podeu trobar a la nostra biblioteca.  

Club de lectura Prometeu


El Club de textos narratius es reunirà avui divendres 31 de març a les 19 h (sala d'actes) al voltant de la novel.la Contra el viento, d'Ángeles Caso. Dinamitzat per Carme Via. Inscripcions obertes. 


Els millors relats de Roald Dahl


Roald Dahl (Llandaff, Gal.les, 1916 - Oxford, 1990) va ser espia, as de l'aviació de combat, historiador de la xocolata i inventor mèdic. També és l'autor de Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda, El gran amic gegant i un munt d'altres històries brillants. Encara avui dia és considerat un dels millors narradors del món. 

"El mestre absolut dels relats amb final inesperat."

            The Observer

30 de març 2017

Sant Vicenç celebra una nova edició de la Firaestoc, Firatapes i Firaesport


La Firaestoc, la Desfilada de Moda i la Firaesport es duran a terme el diumenge 2 d'abril, al barri de Vila Vella. La Firatapes començarà el dissabte 1 d'abril a la tarda i s'allargarà tot el diumenge. 



Les millors frases d'Albert Einstein


"Educación es lo que queda después de olvidar lo que se ha aprendido en la escuela."

            Albert Einstein

"I ens vam menjar el món", per Xevi Sala Puig

Elias Barrera, sergent de l'exèrcit dels Estats Units, arriba a l'Estartit per assistir al funeral del seu pare, un militar que va servir a la base Loran, i sobretot per recollir l'antiga bandera familiar. Per recuperar-la, però, s'haurà d'entendre amb Gori Vilar, militant comunista i pescador del palangre, que li explicarà la increïble història que va viure amb Kirk Barrera, el Soldat Imperial, l'home que va salvar tot un país.
"I ens vam menjar el món", Premi Prudenci Bertrana 2016, es troba disponible a les novetats de la planta 2 de la nostra biblioteca. 


29 de març 2017

Les millors frases de Groucho Marx


"El millor banquet del món no mereix ser degustat a menys que es tingui algú per compartir-lo."

            Groucho Marx 


Pota Blava i Carxofa Prat: VIII Jornades Gastronòmiques

L'Associació de Gastronomia i Turisme i l'Ajuntament del Prat de Llobregat tornen a organitzar el MARÇ Gastronòmic, les jornades gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat, que donen l'oportunitat de degustar menús elaborats amb Pota blava i Carxofa Prat a trenta dos restaurants del Prat, Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Barcelona. 








Banc de llavors: Tomàquets de Sant Vicenç


Cada dimarts, de 16 a 18 h (sala 1), a càrrec de Ferran Via, tomalier. Podeu recollir de forma gratuïta llavors de tomàquets per cultivar al vostre hort urbà. Demaneu-les a lesvoltes@svh.cat. També rebreu assessorament sobre com cuidar els vostres cultius. 

Cuines del Món: la cuina italiana

Consultar aquest llibre és com gaudir de les classes particulars d'un autèntic xef a la cuina. Les fotografies de cada pas i les senzilles instruccions us guiaran en cada recepta, des de la recopilació dels ingredients, fins a la presentació del plat acabat. Tant per a principiants com per a experts en els fogons, sens dubte aquest llibre és una excel.lent font d'inspiració.

Cocina Italiana paso a paso es troba disponible a l'exposició "Cuines del món" de la planta 2 de la nostra biblioteca. 





27 de març 2017

L'amor que molesta, d'Elena Ferrante

"La meva mare es va ofegar la nit del 23 de maig, el dia del meu aniversari, en un tram de mar davant de la localitat anomenada Spaccavento..."
Així comença L'amor que molesta, la novel.la que va revelar el talent d'Elena Ferrante, l'autora italiana més elogiada dels últims temps. 

"Les novel.les d'Elena Ferrante m'han deixat enganxat a la cadira, llegint i celebrant unes pàgines on l'emoció mai no és banal."

            Juan Marsé 

25 de març 2017

Les millors frases de Gabriel García Márquez


"La memoria del corazón elimina los malos recuerdos y magnifica los buenos, y gracias a ese artificio, logramos sobrellevar el pasado."

            Gabriel García Márquez

Si voleu conèixer més a fons a García Márquez, consulteu aquí què podeu trobar a la nostra biblioteca.  

Club de lectura Prometeu


El Club de textos narratius es reunirà divendres 31 a les 19 h (sala d'actes) al voltant de la novel.la Contra el viento, d'Àngeles Caso. Dinamitzat per Carme Via. Inscripcions obertes.

Saló Internacional del Còmic de Barcelona


Del 30 de març al 2 d'abril de 2017, 35è Saló.
Tarifa reduïda si compres l'entrada a taquilla: 7 € (entrada general a 9 €)
Adreça: Fira de Barcelona. Palau 1 i 2 - (Av. Maria Cristina)
Tel.: 933 012 369
Municipi: Barcelona 




24 de març 2017

Les millors frases de Winston Churchill


"¡En la guerra, resolución; en la derrota, desafío; en la victoria, magnanimidad!"

            Winston Churchill 

We Are Not Afraid!



Josep Lladonosa i Giró, el mestre de la cuina catalana

Josep Lladonosa i Giró (Alguaire, el Segrià, 1938), amb només catorze anys va iniciar les seves primeres passes en l'apassionant món de la cuina. Lladonosa, premi Nacional de Gastronomia, i reconegut com un dels millors xefs del nostre país, és un gran defensor dels sabors tradicionals i els ingredients naturals per a la cuina de qualitat. Ha treballat en restaurants d'arreu del món, i ha estat premiat diverses vegades. L'any 2003 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

Us oferim una de les seves millors receptes: 

EL GULAIX HONGARÈS

Ingredients per a 6 persones
·         1.700 g de culata de contra (polida de nervis)
·         15 cebes
·         20 tomàquets madurs
·         Un manat d’herbes: llorer, farigola, porro i pastanaga
·         300 g de llard (aproximadament)
·         2 cullerades cafeteres de pebre blanc en gra
·         5 dents d’all
·         24 patates tornejades
·         Paprika semi picant
·         Brou blanc
·         30 g de farina (aproximadament)
Elaboració
Talleu la carn a daus ben gruixuts, saleu-la i empolvoreu-la amb paprika. Després la deixeu reposar uns instants.
Sofregiu en un cassó amb el llard mitja ceba tallada en forma de bresa i, quan hagi enrossit, hi afegiu els tomàquets, tallats a trossos no gaire grossos, i deixeu que coguin i que es vagin concentrant. Quan n’hagi desaparegut l’aigua que deixen anar, afegiu mig cassonet d’aigua perquè el sofregit no s’assequi i deixeu que es torni a concentrar fins a una segona evaporació de l’aigua. Podeu repetir 3 o 4 cops aquesta operació, ja que es tracta d’aconseguir que el tomàquet es concentri bé i que, alhora, perdi acidesa. En acabat, passeu el tomàquet per la premsadora i el reserveu.
Ofegueu la carn en una paella amb el llard fins que enrosseixi. Després la passeu a una cassola i aprofiteu el greix de la paella per sofregir-hi durant uns 20 segons el pebre en gra triturat amb un corró de pastisseria. A continuació incorporeu-hi la ceba tallada en juliana i deixeu-la ofegar lentament, procurant que enrosseixi però que no es cremi, ja que així donarà un bon color al plat. Uns 3 minuts abans que acabi de sofregir-se la ceba, hi afegiu els alls tallats molt fins, els deixeu que enrosseixin i tot seguit escorreu el greix de la ceba. Quan tingueu la ceba escorreguda, li afegiu el puré de tomàquet reservat, el barregeu bé amb la ceba i aboqueu la mescla en la cassola on teniu la carn.
Banyeu la paella on heu preparat el sofregit amb brou i deixeu-lo que bulli perquè les substàncies que s’han enganxat a la paella es desprenguin amb l’ebullició. Mentre espereu que s’efectuï aquesta operació, poseu la cassola de la carn al foc, hi afegiu el manat d’herbes i la farina, remeneu lentament perquè la farina cogui bé (durant uns 4 minuts) i, seguidament, mulleu l’interior de la cassola amb el brou de la paella. De fet, us caldrà més brou que el de la paella, perquè la carn trigarà a ablanir-se i és probable que l’hàgiu de mullar més cops durant el procés de cocció. Escampeu paprika damunt de la barreja fins que comenci a agafar gust i el color adequats i aparteu el manat d’herbes al final de la cocció. Tasteu el punt de sal i serviu el plat amb unes patates cuites al vapor.


23 de març 2017

Tallers de creixement personal: "Paraules Màgiques"


"Paraules màgiques" a càrrec d'Imma Pagès. Un espai interactiu i de reflexió pensat per ajudar-te a modular els pensaments, les emocions i les conductes en favor teu. Places limitades. Activitat gratuïta. Avui dijous de 18.30 a 20.30 h (Sala d'actes).

22 de març 2017

Les millors frases d'Albert Einstein


"Tengo una pregunta que a veces me tortura: estoy loco yo o los locos son los demás."

            Albert Einstein

Si voleu conèixer més a fons a Albert Einstein, consulteu aquí què podeu trobar a la nostra biblioteca. 

Cuines del Món: la cuina marroquina


Aquest llibre us servirà per conèixer l'autèntica cuina marroquina a través de 150 receptes, que van des dels plats essencials i més coneguts fins a aquells més populars, més modestos, però tan suculents o més. Aprendreu a fer la cerimoniosa bastela, el cuscús, l'harira, els imprescindibles tagins, els dolços amb sèsam i mel, però també amanides, pans, creps, batuts i postres.



La cuina marroquina està disponible a la planta 2 de la nostra biblioteca. 



Les millors frases de Victor Hugo


"Dios es la plenitud del cielo; el amor es la plenitud del hombre."

            Victor Hugo

Si voleu conèixer més a fons a Victor Hugo, consulteu aquí què podeu trobar a la nostra biblioteca. 

21 de març 2017

Els sabors de la terra


En aquesta guia turística resseguireu la gastronomia i els productes tradicionals de les comarques de Barcelona. La coca de Llavaneres, la maduixa del Maresme, la cirera d'en Roca, la carxofa del Prat, el gall del Penedès o els embotits d'Osona són alguns dels aliments que es poden trobar en aquest territori, on es produeixen aquests productes avalats per denominacions d'origen (DO) i indicacions geogràfiques protegides (IGP), i on s'organitzen tot un cúmul de fires, mercats i jornades gastronòmiques que els promocionen.

Dia Mundial de la Síndrome de Down


La comunitat internacional convida a escoltar les persones amb aquesta síndrome i encoratja els governs a realitzar polítiques inclusives que puguin garantir la plena igualtat en tots els aspectes de la societat. 
Les Nacions Unides, mitjançant el WDSD (World Down Syndrome Day), mostren com es poden afavorir les capacitats d'aquest col.lectiu, quin suport necessiten i quins són els punts clau que han de treballar les polítiques locals i nacionals. 
Com ja és habitual la WDSD convida a sumar-s'hi a la campanya i portar aquest dia un mitjó de cada color per fer visible la diversitat i que tots som tan iguals o tan diferents com ho vulguem veure.

20 de març 2017

Mercats de Pagès


Els Mercats de Pagès són un espai de trobada entre els pagesos del Parc Agrari i els consumidors, que ofereixen la possibilitat de comprar directament a pagès fruites i hortalisses de proximitat i/o de producció ecològica. 
El Mercat de Pagès respon a la voluntat de mantenir i promoure una agricultura local i de temporada, i un consum responsable que evita la despesa en envasos i en el combustible que comporten els productes d'importació. 


Dia Internacional de la Felicitat


El 20 de març se celebra el Dia Internacional de la Felicitat, un dia per ser feliç, naturalment!!
Aquesta efemèride se celebra des del 2013, quan l'ONU va instaurar la data per reconèixer el paper que té aquest sentiment en la vida de les persones. Va ser gràcies a una iniciativa del Regne de Bhutan. 

16 de març 2017

Novetats de març


















Disponibles a les novetats de la planta 2 de la nostra biblioteca.


Plantes i llavors, un jardí a casa

Què tenen en comú els alvocats, les pomes i els tomàquets?
La resposta és que tots ells es poden cultivar a casa, gratuïtament, a partir de llavors que, d'una altra manera, acabarien a la galleda per al reciclatge.
Aquest llibre mostra com conrear una gamma de fruites i hortalisses, tant a l'interior com a l'exterior. 
Descobreix què conrear, com, quan i on, per obtenir els millors resultats. 
Plantas a partir de semillas es troba disponible al Fons especial "De l'hort a la Biblioteca" que tenim a la planta 2.

Les millors frases de Groucho Marx


"Humor es posiblemente una palabra; la uso constantemente. Estoy loco por ella y algún día averiguaré su significado."

            Groucho Marx

Tallers de creixement personal: "Paraules màgiques"


"Paraules màgiques" a càrrec d'Imma Pagès. Un espai interactiu i de reflexió pensat per ajudar-te a modular els pensaments, les emocions i les conductes en favor teu. Places limitades. Activitat gratuïta. Els dijous, cada quinze dies, de 18.30 a 20.30 h (Sala d'actes).

15 de març 2017

Club Amatent: 2012-2017


Del 18 al 31 de març a la sala d'actes de la biblioteca, el Club Amatent ens ofereix una mostra de cartells i fotografies dels 5 anys de vida del club de jocs de taula nascut a la Biblioteca Les Voltes el març de 2012. Dissabte 18, de 10 a 14 h, inauguració de l'exposició i sessió de jocs de taula.

Les millors frases de Victor Hugo


"La música expresa todo aquello que no puede decirse con palabras pero no puede permanecer en silencio."

            Victor Hugo

Novel.les amb nom de dona





















Cuines del món


Us oferim un viatge a través de la cuina per descobrir els gustos i costums dels diversos indrets del món. Un passeig gastronòmic per les taules dels cinc continents. Documents disponibles en préstec a l'exposició de la planta 2 de la nostra biblioteca.



14 de març 2017

Les millors frases de Gabriel García Márquez


"La vida no es sino una continua sucesión de oportunidades para sobrevivir."

            Gabriel García Márquez



eBiblio: com prestar-los?


Sessions formatives sobre el nou servei per als usuaris amb carnet de biblioteca a càrrec de Carlos Vázquez, bibliotecari. Dimecres 15 de març de 18.30 a les 19.30 h (sala d'actes). Activitat gratuïta. Inscripcions obertes. 

Club de lectura Víctor Català


Aquest Club de lectura de textos en català facilita la millora comunicativa en aquest idioma. Aquest mes començarà la lectura Clots de Louis Sachar. Cada dimarts de 15.45 h a 16.45 h (sala 2). Inscripcions obertes. 


Voltes al Dial


El programa radiofònic de la Biblioteca continua la seva setena edició. Cada dimarts de 19 a 20 h, "Voltes al Dial" a Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM).

usuari/s connectats