14 de març 2014

Els Clubs de Lectura amb l'escriptora Almudena Grandes




Ahir dimecres  un grup de lectors dels clubs de lectura Prometeu i de Català van anar a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí a gaudir amb la presència de l’escriptora Almudena Grandes i la presentació del seu nou llibre Las tres bodas de Manolita.
La conversa amb el conductor de l’acte va ser molt amena i interessant. L’escriptora va utilitzar un llenguatge molt planer, irònic i amb una bona dosi de sentit de l’humor.
Ens va explicar que el llibre ambientat a l’època de la guerra civil espanyola i protagonitzat per una dona tenia un caire reivindicatiu.  Almudena Grandes comenta que som un país que amaga el que no té ganes d’explicar i amb això som molt hàbils.
Va ressaltar que el més important del llibre per a ella ha estat la temàtica de les bodes que es realitzaven a la presó durant la guerra i del benefici econòmic que n’obtenien els clergues.
L’obra està basada en fets reals novel·lats ,  Isabel Perales és un personatge que ha existit i que durant la guerra va ser una nena “esclava” comenta l’autora,  que tenia la mare a la presó i que la  feien treballar dur de ben petita.
El nom de la protagonista està extret de l’obra “Las bicicletas no son para el verano” que tracta la mateixa temàtica que el llibre.
Busca personatges que no siguin tristos, no li agrada dramatitzar, tria persones amb ganes de ser felices per a batre el rancor i la tristesa.
En aquest cas l’autora no ha estat tan estricta amb l’estructura de la novel·la com amb els llibres anteriors, la qual cosa, ens comenta, que  l’ha alliberat .
Hem passat una molt bona estona tot escoltant de viva veu Almudena Grandes .

usuari/s connectats