03 d’octubre 2013

Exposició de l'escriptora Joana Raspall



Joana Raspall i Juanola, que va néixer a la Barceloneta el 1913, és una escriptora, lexicòloga i bibliotecària catalana. Estudià a l'Escola Superior de Bibliotecàries, i el 1932 des de la revista "Claror" inicià una campanya demanant una biblioteca infantil a Sant Feliu de Llobregat, ciutat on resideix des d'aleshores. Durant la Guerra Civil Espanyola treballà de bibliotecària, tot contribuint a salvar molts exemplars de llibres catalans de la destrucció.
Tot i que és més coneguda per la seva obra poètica infantil, ha escrit també per adults i dins la seva obra hi ha teatre, contes, novel·les i diccionaris.
Ha col·laborat habitualment en revistes locals i fou promotora del premi Martí Dot de poesia de Sant Feliu de Llobregat. És medalla d'or de la Ciutat de Sant Feliu de Llobregat (1993) i el 2008 se li va posar el seu nom a un carrer a la ciutat. El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2010, la Medalla al treball President Macià. És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
Aquest any es celebra el seu centenari i per aquest motiu, des de la biblioteca, volem fer-li un homenatge amb una exposició a la Sala Infantil amb algunes de les seves obres i, també, amb un recital de poemes seus que es realitzarà el proper 23 d'octubre. 

Us hi esperem!!


usuari/s connectats