08 de març 2013

8 de març, Dia Internacional de la Dona




El dia internacional de les dones es celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions unides (ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme. Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l'home al camp del treball i a la societat en general, es celebra des del dia 19 de març de 1911.
La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi succeït al 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica.
El sentit de la diada respon a la lluita de les treballadores per tal d'obtenir millores laborals i socials. Al llarg del s.XX el Dia de la Dona s'utilitzà per reivindicar principalment el dret al vot femení.

En motiu d'aquest esdeveniment, podeu gaudir durant tot el mes de març d'una exposició a la nostra biblioteca amb el nom de "Dones Valentes", així com un seguit d'activitats especials als nostres clubs de lectura.

Per a més informació: http://biblioteca.santvidigital.cat/

usuari/s connectats