Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: novembre, 2014

Entrevista a: Eduardo Mendoza

Joan Marcè Rigol (Sant Vicenç Horts 1925-2014)

En Joan nasqué a Sant Vicenç dels Horts el 16 d'octubre de 1925, i va morir ahir als seus 89 anys. La seva vinculació amb Sant Vicenç dels Horts és molt extensa. Fou regidor de cultura de l'Ajuntament de Sant Vicenç i cofundador de la Fundació Iris.  Membre del grup atlètic els Falcons. Director i actor de teatre amateur i director de l'Auto Sacramental. Però sobretot, un escriptor autodidacte de poesia. La seva obra literària inclou un gran nombre de poesies, sovint de caire romàntic i fetes per encàrrec.  I tal com explica la seva filla petita i companya, la Ma. Josep, ens va dir que era una persona molt especial. L’abril de 2008 va publicar  Caminant junts  on ens explica quina ha estat l’evolució de l’escola Iris al llarg dels anys 1974-2005.

P. D. James (1920-2014)

L'escriptora Phyllis Dorothy James, coneguda com P. D. James (Oxford, 1920-2014) ha mort aquest dijous al seu domicili. Va ser la gran dama de la novel.la negra britànica.

"Días de Nevada" de Bernardo Atxaga

Fruit de l'estada de Bernardo Atxaga a Reno (Nevada) sorgeix aquesta novel.la, una de les més personals de l'autor. Explica amb tendresa i humor les peripècies d'un professor resident a Nevada, per tractar diversos aspectes de les societats basca i nord-americana. El podeu trobar a l'expositor de novetats de la 2a. planta de la biblioteca.

Camilla Läckberg: la reina de la novel.la negra

El misteri s'ha instal.lat de manera permanent a l'illa de Fjällbacka, i Camilla Läckberg , la reina de la novel.la negra escandinava, ens trasllada amb una nova intriga esfereïdora. Aquesta vegada, ni els nens no podran dormir tranquils. El podeu trobar amb les novetats de la 2a. planta de la nostra biblioteca.

David Safier, el mestre de l'humor europeu

Safier sembla més còmode fent protagonitzar les seves novel.les en el món animal, que no entre masses humans. Siguin quin siguin els seus protagonistes, el seu estil sorneguer i irònic fa que visquis les seves històries amb un somriure. El podeu trobar a les novetats de la planta 2 de la nostra biblioteca.

Valentí Fuster i la ciència de la salut

El cardiòleg Valentí Fuster és director de l'Institut Cardiovascular de l'hospital Mount Sinai de Nova York, president del comitè científic del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares espanyol i president de la Federació Mundial del Cor.  És l'únic investigador que ha rebut els màxims guardons científics de les quatre organitzacions de cardiologia més importants del món. És Doctor Honoris Causa de quinze universitats.  Valentí Fuster ofereix en aquest llibre, escrit en col.laboració amb el periodista Josep Corbella, consells bàsics per cuidar la salut, prevenir malalties evitables, retardar el deteriorament propi de l'edat i millorar la qualitat de vida.

Nadal a Nova York

Per aquesta època no és estrany veure agents de policia ordenant el pas dels vianants de les voreres de la Cinquena Avinguda amb tanques i cordes. L'avinguda és especialment bulliciosa perquè ningú vol perdre's els magnífics aparadors de Tiffany's, Bergdorf Goodman o els grans magatzems Saks, que dediquen mesos al disseny i preparació de la seva decoració nadalenca. Tampoc pot faltar la visita al santuari d'aquestes festes, el Rockefeller Center, amb el seu impressionant arbre de nadal, però, sobre tot,  està el magnetisme d'una ciutat que es renova cada dia.  Podeu trobar guies i revistes de Nova York a l'exposició de la planta 1 de la nostra biblioteca.

L'escriptor barceloní Juan Goytisolo, premi Cervantes 2014

L'escriptor barceloní Juan Goytisolo ha guanyat el Premi Cervantes 2014. Es tracta del guardó literari més important en llengua espanyola, està premiat amb 125.000 euros i l'atorga el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. Goytisolo, que va publicar el seu últim llibre el 2012 després d'anunciar que es "jubilava" com a novel·lista, rebrà el premi el 23 d'abril a la Universitat de Salamanca.

Club de francès

Si voleu comunicar-vos en francès i no teniu l'oportunitat de parlar-ne habitualment, us convidem a formar part d'aquest club de conversa per a adults. Us esperem avui, com cada divendres, a les 19 h. a la Sala 2.

Dia dels drets dels infants

"25è aniversari de la Convenció sobre els drets dels infants" 

Lapònia, la casa de Santa Claus

S'acosten les festes nadalenques, temps en què és costum de fer presents i de rebre'n. La nit de Nadal, un personatge desprès, de barba blanca i vestit vermell, va amunt i avall per fer-ne regals a la mainada: és el 'Papa Noël', també conegut per Santa Claus. Si voleu veure casa seva podeu fer un viatge inoblidable a Laponia , Finlàndia .  Disposem de revistes i guies de viatge a la planta baixa de la nostra biblioteca.

Plats de festa

"La cuina de Nadal" els millors plats per celebrar les Festes de Nadal de la mà dels cuiners catalans més reconeguts: Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca, Ismael Prados, Carles Gaig... Podeu trobar més informació a l'exposició de la planta 1 de la nostra biblioteca.

Lectures a l'ascensor

Vietnam: terra de drags mil.lenaris

Vietnam , el seductor drac de la Indoxina, l'Edèn en el país més oriental del sud-est asiàtic ens obre les portes, prepara els teus cinc sentits i deixa't envair pels seus colors, aromes i la seva gent. Podem observar un territori màgic ple d'una gran bellesa sublim, per una terra plena de somriures i d'amabilitat.  Podeu trobar guies de viatge a la planta baixa de la nostra biblioteca.

Sílvia Alcàntara: Olor de colònia

Us esperem a tots!!

Senderisme a la Garrotxa

Els moderats desnivells de la Garrotxa i la seva diversitat i bellesa paisatgística la fan un territori ideal per als amants del senderisme. Camins històrics conformen la xarxa de senders, a través de la qual tothom pot descobrir tots i cadascun dels racons d'aquest Parc Natural.

Londres, l'escapada perfecta

Et proposem conèixer les dues facetes de la ciutat, la del West End on es troben els monuments més coneguts, museus i parcs sempre vigilats pel Big Ben; i a l'East End , el barri de moda on pots trobar les últimes tendències de moda. Teniu més informació a la revista De viajes núm. 187 de la nostra biblioteca.

Un jardí japonès

Els jardins japonesos, que consisteixen en paisatges idíl·lics i estilitzats, han estat tradicionalment presents tant en cases privades com en parcs públics o temples. Tot i que la tècnica original ve de la tradició xinesa, els nipons en van crear una versió pròpia. L’estètica d’aquests jardins ha influenciat arquitectes de la talla de Tadao Ando o Toyo Ito.  Diuen els japonesos que per trobar la pau a l'edat madura s'han d'impregnar de la tardor de Kioto i  els paisatges de l'antic imperi. Teniu més informació d'aquestes meravelles a la revista Viajes National Geographic núm. 176

Marian Keyes

Als trenta-quatre anys , la vida de la Helen Walsh s’ensorra: ha de tornar a casa dels pares perquè no pot pagar la hipoteca, la seva feina com a investigadora privada s'ha esgotat i el seu estimat xicot insisteix a portar-se bé amb la seva exdona. I tot d’una, reapareix el seu perillós i sexi ex, en Jay Parker, per fer-li un encàrrec que no pot refusar.  A "La Helen no pot dormir" , l'autora manté el seu estil habitual amb sortides enginyoses i divertides. 

Isabel

Isabel , la vida d'una dona que va fer història. Tenim a la vostra disposició la 1a. i 2a. temporada de la sèrie.

Amèrica precolombina, la civilització perduda

L'Amèrica precolombina conforma un període historiogràfic que incorpora totes les subdivisions del període de la història i la prehistòria a les Amèriques abans de l'aparició d'importants influències europees al continent americà.  Tenim a la vostra disposició un recull d'aquesta  meravellosa cultura precolombina a l'exposició de la planta 2 de la nostra biblioteca.

Elsa Punset i la intel.ligència emocional

Elsa Punset ens convida a descobrir les claus de la nostra intel.ligència social. A "El món a les teves mans" podràs comprendre i transformar la manera com et relaciones, com et comuniques i col.labores amb els altres. L'autora contagia en aquest llibre interactiu la certesa que les habilitats mentals es poden entrenar i facilita el camí per trobar el teu lloc en el món.

L'illa misteriosa

S'ha considerat aquesta novel.la una de les obres més emblemàtiques de Jules Verne , segurament perquè s'hi reuneixen tots els elements simbòlics i argumentals que defineixen la singularitat narrativa de l'autor. Cinc presoners de les tropes sudistes durant la Guerra de Secessió nord-americana s'escapen en globus. Un huracà imprevist els arrossega fins fer-los aterrar en una illa deserta al mig de l'Oceà Pacífic; però un seguit de fets estranys i inesperats fan pensar que no estan sols a l'illa...

José Antonio Roldán: "Diario de un psicólogo"

Divendres dia 7 el vicentí José Antonio Roldán presenta la seva segona novel·la a la Sala d'actes de la nostra biblioteca.

La Cançó de Nadal

La Cançó de Nadal , escrita per Charles Dickens el 1843, és un clàssic ben conegut. D'aquells que ve de gust llegir i rellegir moltes vegades. Ens explica la història de Scrooge, un vell avar, mesquí i desagradable, que la nit de Nadal rep la visita de tres fantasmes que li posen de manifest on condueix la seva manera de fer. El podeu trobar a les novetats de la planta 2 de la nostra biblioteca.